Tommy Dent - Cabinet stomatologic Bucuresti

Endodontie - Tratamente de canal

Scoaterea nervului si obturatia canalelor radiculare

Endodontia este o ramura a stomatologiei care se ocupa cu tratarea infectiilor de la nivelul pulpei din interiorul dintelui si cu complicatiile acestora. Pulpa ocupa camera pulpara – la nivelul coroanei si canalele radiculare – la nivelul radacinii.

?

?

Afectarea pulpei dentare este una din consecintele netratarii la timp a cariei dentare. Caria avanseaza pana la camera pulpara (unde se gaseste pulpa) si determina infectarea acesteia cu aparitia durerilor puternice care il fac de cele mai multe ori pe pacient sa se prezinta de urgenta la medicul stomatolog. Exista insa multe alte cauze ce pot determina iritarea/infectarea pulpei si necesitatea interventiei medicului stomatolog.

?

?

Tratamentul consta in scoaterea nervului care ocupa canalele radiculare, curatarea si dezinfectia acestora si apoi obturarea lor prin diferite tehnici – devitalizare si obturatie de canal. Tratamentul este finalizat apoi prin refacerea coronara definitiva prin obturatie/acoperire cu o coroana in functie de gradul de distructie dentara.

?

 Beneficiile acestei interventii sunt disparitia rapida a durerilor si a disconfortului, salvarea si pastrarea dintelui pe arcada si restaurarea lui pentru a deveni din nou utilizabil in masticatie, a-si recupera functia estetic. In functie de forma de afectare pulpara, pentru tratament sunt necesare de 1-2 sau chiar mai mult vizite la cabinet.

?

! In lipsa tratamentului endodontic, chiar daca durerea se atenueaza, distructia dentara continua pana la pierderea dintelui.

! In unele situatii desi nu exista durere, tratamentul unei carii complexe poate necesita si tratament endodontic pentru un rezultat de succes pe termen lung.

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0214118535
Str. Ion Urdareanu, nr1, bl P29, sc 1, parter, ap 1, int.001, sector 5,
Distribuie