Tommy Dent - Cabinet stomatologic Bucuresti

Estetica dentara

Albire dentara, fatete dentare

Estetica dentara inseamna obtinerea si mentinerea unui zambet armonios, natural si nu in ultimul rand sanatos. Acoperirerea dintilor cu fatete reprezinta la ora actuala una dintre optiunile de tratament cele mai dorite de pacienti in cautarea zambetului hollywoodian.

Fatetele dentare sunt lucrari protetice extrem de fine integral ceramice – ceramica E-max (Ivoclar). Pentru a acoperi un dinte cu o fatete nu este necesara devitalizarea acestuia (scoaterea nervului),  din contra este un tratament minim invaziv, medicul trebuie sa slefuiasca foarte putin din structura dintelui.

In ce situatii ne putem gandi la o fateta:

  • Dinti decolorati sau patati

  • Dinti ciobiti sau crapati

  • Spatii intre dinti

  • Dinti strambi sau nealiniati

 

Albirea dentara

Tratamentele de albire constau in manopere prin care se modifica nuanta smaltului in vederea albirii dintilor. Intr-o prima etapa se va recurge la o curatare aprofundata a dintilor prin periaj profesional cu paste usor abrazive si airflow. Apoi urmeaza etapa propriu-zisa de albire prin aplicarea unor sustante pe dinti si de cele mai multe ori activarea lor prin sisteme luminoase – lampa. Albirea dintilor se produce printr-o reactie de oxidare care are loc pe suprafata smaltului.

O sedinta de albire in cabinet (in office bleeching) dureaza 15-20 de minute, efectele fiind vizibile imediat; noi recomandam ca aceasta interventie sa fie repetata de maxim 3 ori in decursul a 1-2 saptamani, insa de cele mai multe ori o sedinta este suficienta pentru a obtine schimbarea dorita.

Procedura nu necesita anestezie fiind nedureroasa. In unele cazuri poate sa apara o usoara sensibilitate in urmatoarele 2-3 zile. Efectul obtinut poate dura pana la 6 luni in functie de ingrijirea acordata dintilor si de respectarea indicatiilor primite de la medicul stomatolog.

Exista numeroase substante de albire care se pot utiliza acasa. De cele mai multe ori acestea necesita confectionarea unor gutiere personalizate pentru fiecare pacient in care se va pune gelul special pentru albire. Acesta are concentratii mai reduse decat materialele care nu se pot utiliza decat in cabinet, iar ca metoda este de cele mai multe ori indicata pentru a continua sau a intretine efectul obtinut in urma albirii din cabinet.

Bijutariile dentare sunt cristale de diferite dimensiuni, forme si culori care se aplica pe dinte prin lipire. Nu necesita nici un fel de preparare (slefuire) a dintelui, nu vor afecta in nici un fel structura acestuia si se pot oricand indeparta cu usurinta.

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0214118535
Str. Ion Urdareanu, nr1, bl P29, sc 1, parter, ap 1, int.001, sector 5,
Distribuie