Arthur Murray - Studio de dans Bucuresti

Cursuri Swing

Swing este un stil de dans plin de viata, energic si extrem de distractiv. Aparut la sfarsitul anului 1920 sub numele de Lindy, nume dat in onoarea lui Charles Lindberg , acesta a fost considerat unul din cele mai populare stiluri din prima jumatate a secolului trecut.

Este usor de stapanit, cu ajutorul lui se pot experimenta o varietate de pasi pe ritmuri rapide, oferindu-ti confort si usurinta in dans.

Swing a aparut pe scena dansului din New York la sfaritul anilor 1920, inceputul anilor 1930, odata cu prezenta in toate cluburile a formatiilor de Jazz Afro-Americane. Mai tarziu, faimosul clarinetist si sef de orchestra, Benny Goodman va transforma muzica acelor timpuri si va forma un nou trend ce va lua cu asalt toata Coasta de Vest a Americii.

Odata cu acest lucru, la Hollywood apar filme despre acest nou stil de muzica astfel ca intreaga tara ajunge sa danseze pe tempo-urile pline de viata de ‘swinging jazz’.

Multi oameni considera acest stil de dans ca fiind unul foarte solicitant, cu miscari foarte energice pe care adesea le intalnim in filme si in emisiunile de tip Reality Show, dar de-a lungul timpului cele mai multe studiouri de dans, inclusiv Arthur Murray, au reusit sa dezvolte variante ale acestui stil de dans adecvate publicului larg.

Bineînteles, miscarile de dans originale – Lindy Hop, Charleston si Jitterbug – ramân insa cele mai populare printre dansatorii de toate vârstele

Galerie foto
  • ...