Arthur Murray - Studio de dans Bucuresti

Cursuri Merengue

Merengue este un dans interesant, simplu si distractiv. Desi a fost considerat prea scandalos cand a fost introdus in Statele Unite in anul 1941, astazi, incitantele ritmuri de merengue inspira dansatorii din intreaga lume sa se lase purtati de ritmurile ametitoare.

Ca multe alte stiluri de dans ce s-au dezvoltat in comunitatile slave din insulele Caraibe, la fel si originile Merengue nu pot fi definite cu exactitate. Ce este sigur insa, este faptul ca de la mijlocul secolului 19, merengue a devenit cel mai popular stil de dans din Republica Dominicana.

Se spune ca in faza incipienta, acest stil de dans nu era unul de cuplu, ci unul in care participantii – atat barbatii cat si femeile – se miscau in forma unui cerc. Muzica in sine a fost una controversata in primii ani ai aparitiei, din cauza naturii sale foarte sugestive. Numele sau, ‘perico ripiao’ , a fost asociat cu numele unui bordel unde se presupune ca a luat nastere acest stil muzical. Odata cu cresterea popularitatii, au existat numeroase eforturi de a interzice acest gen de muzica, dar pasiunea pentru dans a fost atat de mare, incat orice efort a fost zadarnic.

In zilele noastre, merengue ramane favoritul dansatorilor atat in America Latina cat si in Caraibe. In Statele Unite, este foarte popular in orasele metropolitan de pe coasta de est, in special in New York!

Galerie foto
  • ...