Arthur Murray - Studio de dans Bucuresti

Cursuri Salsa

Atunci cand spunem Salsa, ne gandim la Cuba! Salsa este un dans revigorant si senzual care nu necesita mult spatiu pe ringul de dans. De obicei se danseaza in cuplu, pozitia barbatului cat si a femeii fiind una foarte apropiata, dar se poate dansa si fara partener.


Salsa este un dans energic, la care daca mai adaugi si putina atitudine, cu siguranta vei reusi sa impresionezi!

La fel ca la toate cele mai populare stiluri de dans, originile salsa sunt incerte, existand foarte multe teorii la baza acesteia. Ceea ce este universal acceptat insa, este ca salsa contemporana a evoluat din diferite stiluri de dans de origine latino, de la mambo, la rumba, la cha-cha.

O mare parte din originile salsa, se gasesc odata cu crearea stilurilor de dans mambo si rumba, la sfarsitul anilor 1930, inceputul anilor 1940, in Cuba. Muzicienii din Cuba si Puerto Rico au imigrat in America in perioada interbelica a secolului 20, formand aliante cu comunitatea afro-americana de jazz.

Curand, muzicieni de origine latino de renume cum ar fi Desi Arnaz, Carmen Miranda, Celia Cruz si Tito Puente au promovat muzica de origine latino si au luat cu asalt America.

Galerie foto
  • ...