Arthur Murray - Studio de dans Bucuresti

Cursuri Rumba

Rumba este un dansul dragostei, al romantismului si al pasiunii. Cunoasterea acestuia este esentiala pentru a putea invata mult mai usor celelalte dansuri de societate. Elegant si atractiv, acest stil de dans ofera o varietate de pasi si reuseste sa confere dansatorilor incredere si precizie in miscari.

Desi istoria acestui stil de dans este plina de mituri si contradictii, se pare ca radacinile Rumba se afla undeva prin secolul 16 cand sclavii adusi din Africa in Cuba, au introdus in cultura locala multe miscari sexual-agresive.

Miscarile originare ale acestui stil de dans au iscat foarte multe controverse si au scandalizat clasele de mijloc si cele mai conservative din Cuba. Din acest motiv, a aparut o forma mai rafinata si mai lenta, ce a fost cunoscuta sub numele de ‘Son’.

Miscarile stilului de dans ‘Son’ , au ajuns in Statele Unite la inceputul anilor 1900 si foarte curand acestea au devenit recunoscute sub numele de Rumba Americana. Pana la inceputul anilor 1930, rumba a devenit unul din stilurile de dans cele mai populare si a atins apogeul odata cu hitul radio ‘The Peanut Vendor’.

Odata cu aparitia filmului ‘Rumba’, in anul 1935, ce i-a avut ca si protagonist George Raft si Carol Lombard, stilul de dans cu acelasi nume a ramas impregnat in cultura pop Americana.

Galerie foto
  • ...