Centrul Pediatriko, Kinetoterapie copii Bucuresti

Logopedie copii

Centrul Pediatriko revolutioneaza conceptul general de logopedia si psihologia copilului, implementand in Romania primul concept de rasunet denumit ‘Abonamentele mixte de logopedie copii’, sustinut si de cel mai bun prieten al copiilor, nimeni alta decat broscuta Rolly !

 Care este noutatea ‘Abonamentelor mixte de logopedie copii’ ?

 - Numeroasele studii realizate in domeniu au stabilit faptul ca in acest format, randamentul sedintelor de logopedie creste cu peste 30%. 

 Ce inseamna ‘Abonamentele mixte de logopedie copii’ ?

 - Este forma ideala de tratament, ea constand intr-un numar de patru sedinte individuale (in cadrul carora specialistul logoped Pediatriko se concentreaza exclusiv asupra micului pacient) si alte patru sedinte de grup, in cadrul carora micul pacient este stimulat si interactioneaza cu alti copii, totul sub atenta supraveghere si indrumare a specialistului. 

 - Varianta poate fi abordata atat de catre copiii sanatosi (psihologia/logopedia copilului sanatos), cat si de catre cei care prezinta anumite tulburari (psihologia/logopedia copilului cu afectiuni)

  Indiferent in ce categorie se incadreaza micutii pacienti, ei se vor bucura la fel de prezenta si prietenia cunoscutei mascote Pediatriko, broscuta Rolly ! 

 Centrul Pediatriko revolutioneaza conceptul de tratament si de recuperare medicala al copiilor ce sufera de diverse afectiuni neuromotorii, sedintele de kinetoterapie fiind suplinite de sedinte de logopedie si de cele de psihologie ori psihoterapia copilului. In acest mod copiii au sansa ca in acelasi timp cu recuperarea medicala sa invete sa depaseasca si anumitele probleme pe care le intampina din cauza afectiunilor, dar si sa pronunte corect literele si sunetele.  Ce reprezinta sedintele de logopedie copii marca Pediatriko ?  • Sedinte complete si complexe, realizate de catre specialisti bine pregatiti si cu o experienta semnificativa in domeniu  • O alternativa de tratament in cadrul caruia evaluarea initiala si testarea pronuntiei sunt gratuite  • Sedinte de terapie profesionale, special dedicate copiilor ce prezinta anumite tulburari de limbaj  • Sedinte special dedicate prevenirii unor tulburari de limbaj, ca si stimularii dezvoltarii pronuntiei corecte la copii ce nu prezinta obligatoriu anumite dificultati in vorbire

 Oricine stie cat de importanta este, in viata de zi cu zi a unui adult, exprimarea corecta, exprimare ce ii aduce o incredere in sine, ii intareste personalitatea si il ajuta sa interactioneze/relationeze cu cei din jur intr-un mod ideal.

 Si tocmai de aceea orice tulburare de limbaj (ce poate reprezinta o problema de adaptare sau un anumit conflict interior) pe care o remarcam la copilul nostru trebuie in cel mai scurt timp rezolvata, copilul putand manifesta frustrari majore in caz contrar, care in timp ii pot influenta negativ dezvoltarea emotionala.

 In cadrul centrului Pediatriko se organizeaza constant sedinte de logopedie profesionale, special dedicate tuturor copiilor care prezinta anumite deficiente de vorbire sau au diverse probleme cand vine vorba de pronuntia anumitor litere sau a unor sunete. Si pentru ca avem colegii cei mai buni pregatiti in domeniul logopediei, toate sedintele (la care tine neaparat sa participe si broscuta Rolly) sunt astfel concepute incat sa nu ii accentueze copilului gradul de frustrare, acesta avand tot timpul impresia ca a venit la Pediatriko pentru a se distra, a se juca, a dansa, a concepe planse si diverse fise tematice.In acest fel micul pacient reuseste sa se relaxeze, se implica in diversele jocuri de tip interactiv si revine cu placere pentru a continua terapia.

 Cui se adreseaza sedintele de logopedie organizare de Centrul Pediatriko ?

 • Copiilor care au fost diagnosticati cu dislalie – respectiv nu pot pronunta in mod corect sunetele nici dupa ce trec de varsta de patru ani (cu exceptia literei ‘R’, care poate fi pronuntat corect si in jurul varstei de cinci ani).  • Copiilor balbaiti – cei care repeta deseori fie cuvinte scurte, fie silabe din inceputul unor anumite cuvinte. Numarul de repetitii pe care copilul il face pana cand reuseste sa pronunte corect poate fi variabil, respectiv de la doua-trei pana la chiar zece sau douasprezece. Daca micul pacient nu a implinit patru ani si jumatate, in speta este vorba de balbaism fiziologic, ce dispare spontan  • Copiilor care prezinta intarziere in dezvoltarea generala a limbajului – copilul vorbeste destul de putin, nu face propozitii sau chiar nu vorbeste deloc  • Copiii diagnosticati cu dislexie – copilul nu are capacitatea de a citi toate literele incluse intr-un cuvant  • Copiii ce prezinta disgrafie – copilul nu reuseste sa scrie un cuvant corect, el omitand anumite litere sau grupuri de litere din acesta  • Copiii diagnosticati cu mutism psihogen  • Copiii ce sufera de autism  • Copiii ce prezinta anumite tulburari de voce sau alte tulburari generate de un implant cohlear  Centrul Pediatriko are in oferta sa si servicii specializate de :

 • Psihologie copii, psihologie adolescenti sanatosi  • Psihoterapie copii si adolescenti cu afectiuni  • Consiliere psihologica parinti

Galerie foto
  • ...