Centrul Pediatriko, Kinetoterapie copii Bucuresti

Masajul Sugarului

Centrul PEDIATRIKO ofera posibilitatea mamicilor, taticilor sau bunicilor fie de a participa la “Cursurile pentru masajul bebelusului pentru parinti” pe care noi le organizam cu regularitate, fie de a-si aduce bebelusii la sedinte de masajul sugarului in cadrul caora kinetoterapeutele noastre, ce au experienta unor ani buni in lucrul cu bebelusii si copiii, vor lucra cu cei mici, folosind tehnici si manevre adaptate varstei lor si gradului de dezvoltare si imbinand frumos masajul cu elemente de gimnastica sugarului.

  Masajul sugarului este o forma de comunicare, o forma terapeutica de joc si socializare cu cei mici, o modalitate de a contribui la cresterea si dezvoltarea armonioasa a copilului.

 Efectele lui benefice sunt atat de ordin fizic cat si psihic. Prin atingere copilul se simte iubit si protejat, simte caldura celor din jur si este dornic sa comunice, atat cat poate cu parintii si cu adultii cu care vine in contact.

 Grupele musculare capata un tonus adecvat, amplitudinea miscarilor creste, cartilajele de crestere sunt influentate in mod pozitiv, pielea devine mai catifelata si elastica iar bebe va fi pregatit pentru momentul in care va trebui sa stea in picioruse si sa mearga.

 Sedintele de masajul sugarului cuprind si o serie de mobilizari pasive si pasivo-active pe care kinetoterapeuta le va lucra cu el, stimulandu-l atat pe plan motric dar si psiho-senzorial. Sedintele de masaj stimuleaza activitatea creierului, cresc numarul de conexiuni neuronale, dezvolta inteligenta si atentia si cel mai important stimuleaza capacitatea de a emite sunete si chiar de a vorbi.

 Mai mult decat atat, atunci cand bebe mananca si doarme bine, mamica are o stare de bine, de calm, satisfactie si relaxare, stare pe care ulterior i-o va transmite celui mic. Deci este ca un cerc mama-copil in care sentimentele si starile se transmit continuu si din care ambii ies castigatori.

  NU LUCRAM NICIODATA CU BEBELUSUL DACA ACESTA PLANGE CI INCERCAM SA IL FACEM SA ZAMBEASCA SI SA PARTICIPE CU PLACERE LA SEDINTA. TREBUIE SA LUCRAM IN ASENTIMENTUL LUI, NU IMPOTRIVA LUI !

 Este aproape inutil sa mai specificam care sunt beneficiile masajului bebelusului:

 - copilul este mai calm si doarme mai bine  - se diminueaza durerile provocate de colici si mai tarziu de aparitia dintisorilor  - stimuleaza functia aparatului digestiv, prevenind constipatia  - ofera un tonus muscular bun pe toate grupele musculare  - stimuleaza circulatia sanguina, hranind tesuturile dar si functia cardiovasculara si respiratorie  - creste imunitatea, copilul imbolnavindu-se mai greu  - creste pofta de mancare sau supt  - previne cresterea in greutate excesiva  - confera bebelusului, viitor copil, mai multa incredere si siguranta de sine

 Este important ca masajul sa fie practicat cu regularitate pentru ca toate aceste    efecte benefice sa isi spuna cuvantul !

Galerie foto
  • ...