Centrul Pediatriko, Kinetoterapie copii Bucuresti

Gimnastica pentru copii supraponderali

Centrul PEDIATRIKO elaboreaza programe de gimnastica medicala individualizate si personalizate pentru copii cu probleme de greutate.

 Cei mai multi dintre parinti se vaita ca propriul copil nu mananca suficient, ca nu asimileaza cat trebuie, ca nu vrea sa doarma la pranz insa…….adevarata problema este a celor aflati in situatia opusa: copilul mananca prea mult si de obicei ce nu trebuie, este sedentar, petrece prea mult timp la televizor sau in fata  calculatorului, ceea ce se materializeaza intr-un surplus de greutate nedorit.

 Greutatea corporala optima dispare, fiind inlocuita treptat cu un grad de supraponderabilitate. 

 Problema cea mai grava este ca, treptat, copilul va fi afectat si psihic caci colegii ii vor pune porecle nedorite de genul : “grasul”, “ursul” ceea ce il va afecta emotional, indiferent de varsta.

 Copilul cu un plus de greutate nu poate ţine pasul cu ceilalţi la sport, la joacă, şi devine, cu timpul, retras iar respectul de sine scade. Asa apar probleme si la scoala, la invatatura, in comunicarea cu parintii, fratii sau surorile.

 Primul obiectiv in aducerea copilului la o greutate normala nu ar trebui sa fie intr-o prima faza pierderea kilogramelor excesive, ci oprirea procesului de ingrasare si astfel, in timp, pe masura ce copilul creste in inaltime, distributia kilogramelor se va modifica.

 De aceea este necesara identificare din timp a aparitiei obezitatii sau surplusului de greutate si tratarea ei ca atare: alimentatie corecta si GIMNASTICA.

 Sedintele de gimnastica pentru copiii supraponderali joaca un rol major in controlul greutatii corporale dar mai ales previn aparitia obezitatii.

 Fiecare sedinta dureaza 1 ora, lucram cu maxim 2 copii in sala simultan si este indicat sa se vina cel putin de 3 ori/saptamana.

 Orele de gimnastica pentru obezitate la copii sau pentru copiii supraponderali se desfasoara intr-un cadru placut, centrul Pediatriko fiind dotat cu mobilier si aparatura specifica copiilor.

 Echipa de kinetoterapeuti este tanara dar cu experienta in lucrul cu copiii, astfel ca cei mici nu vor simti ca vin la doctor ci intr-un grup de prieteni ce ii va ajuta sa scape de kilogramele nedorite !

NU VA DESCURAJATI ! PRIETENUL NOSTRU, BROSCUTA MR. ROLLY VA ESTE ALATURI !

Galerie foto
  • ...