Centrul Pediatriko, Kinetoterapie copii Bucuresti

Servicii psihologie copii

Centrul Pediatriko revolutioneaza conceptul general de psihologia copilului, implementand in Romania primul concept de rasunet denumit ‘Abonamentele mixte de psihologie copii’, sustinut si de cel mai bun prieten al copiilor, nimeni alta decat broscuta Rolly !

 In acest mod copiii au sansa ca in acelasi timp cu recuperarea medicala sa invete sa depaseasca si anumitele probleme pe care le intampina din cauza afectiunilor, dar si sa pronunte corect literele si sunetele.

 Care este noutatea ‘Abonamentelor mixte de logopedie copii’ ?  - Numeroasele studii realizate in domeniu au stabilit faptul ca in acest format, randamentul sedintelor de logopedie creste cu peste 30%.

  Ce inseamna ‘Abonamentele mixte de logopedie copii’ ?  - Este forma ideala de tratament, ea constand intr-un numar de patru sedinte individuale (in cadrul carora specialistul psiholog Pediatriko se concentreaza exclusiv asupra micului pacient) si alte patru sedinte de grup, in cadrul carora micul pacient este stimulat si interactioneaza cu alti copii, totul sub atenta supraveghere si indrumare a specialistului.  - Varianta poate fi abordata atat de catre copiii sanatosi (psihologia copilului sanatos), cat si de catre cei care prezinta anumite tulburari (psihologia copilului cu afectiuni)    Centrul Pediatriko - Psihologie copii  Crezi ca un copil ce pare sanatos din punct de vedere fizic nu are nevoie de ajutor psihologic ? Simti ca ceva se intampla cu copilul tau, observi anumite schimbari la acesta, nu reusesti sa il mai intelegi si constati ca pe zi ce trece acesta se inchide tot mai mult in el ? Nu mai ezita si apeleaza de urgenta la un psiholog cu experinta in sedintele cu copiii ! In caz contrar problemele copilului tau se pot agrava, consecintele putand fi destul de nefericite.

  Din pacate, in Romania, exista inca mentalitatea ca la psiholog nu merg decat oamenii nebuni, oamenii care au anumite problemele psihice. In tarile civilizate insa, psohologul le este de un mare ajutor tuturor celor care au probleme de adaptare, isi schimba sau isi pierd locul de munca, divorteaza sau se muta intr-o alta localitate, pierd pe cineva drag, sunt grav afectati de stresul cotidian, etc. 

 La noi in tara, marea majoritate se pricepe la oferit gratis sfaturi, in orice domeniu si cam pe orice tema. Nu de putine ori insa un sfat gresit poate accentua starea persoanei cu probleme, simplele stari de neliniste sau de anxietate putandu-se transforma in depresii ori ajungandu-se la tentative suicidale. Rolul unui psiholog este acela de a ne ajuta sa depasim situatiile dificile, situatiile pe care le consideram a fi fara iesire, sa trecem peste socul resimtit ca urmare a unei traume fizice, psihice sau a unui accident nefericit.  

 Care sunt semnalele de alarma in cazul copiilor ?

 • Copilul nu comunica suficient sau normal cu parintii  • Copilul nu poate interactiona cu alti copii, nu poate lega prietenii, devine agresiv in prezenta anumitor persoane  • Copilul prezinta anumite fobii sau este timid si foarte speriat fara a avea nici un motiv  • Copilul nu se poate adapta la scoala, nu se intelege cu profesorii si colegii si are rezultate destul de proaste  • Copilul nu reuseste sa se exteriorizeze, fiind tot timpul tacut, inchis in el     Nu neglijati semnalele de alarma pe care le remarcati la copilul dumneavoastra !

 Sedintele de psihoterapie ii pot fi acestuia de un real ajutor, ajutandu-l sa aiba o viata normala si sa devina un adult responsabil si fara probleme de comportament !  Centrul Pediatriko Sedinte de psihoterapie   In cadrul Centrului Pediatriko, copii care sunt diagnosticati cu anumite afectiuni de natura neurologica sau au diverse probleme de comportament beneficiaza de sedinte profesionale de psihoterapie, realizate de cadre medicale bine instruite si cu o experienta semnificativa in domeniu.

 Sedintele de psihoterapie sunt personalizate in functie de varsta copilului, dar si de natura afectiunii respectiv :  • Sedinte de psihoterapie special dedicate copiilor diagnosticati cu autism  • Sedinte de psihoterapie special dedicate copiilor ce sufera de ADHD  • Sedinte de psihoterapie special dedicate copiilor care sufera de anxietate  • Sedinte de psihoterapie special dedicate copiilor ce prezinta sindromul Down  • Sedinte de psihoterapie special dedicate copiilor ce au diverse fobii  • Sedinte de psihoterapie special dedicate copiilor diagnosticati cu mutism selectiv  • Sedinte de psihoterapie special dedicate copiilor ce prezinta retard psihomotor  • Sedinte de psihoterapie special dedicate copiilor diagnosticati cu Sindrom Asperger sau cu Sindrom Williams

 In ceea ce priveste metodele de tratament folosite pe perioada derularii acestor sedinte de psihoterapie, ele sunt variabile, in functie de varsta micului pacient, de natura afectiunii, dar si de gradul de afectare. Astfel, in cadrul

 Centrului Pediatriko se foloseste cu succces :  • Terapia ABA ( Applied Behavior Analysis- Analiza Comportamentala Aplicata)  • Ergoterapia  • DIR Floortime  • PECS (Picture Exchange Communication System);  Pe langa acestea, specialistii Pediatriko folosesc in tratarea micilor pacienti si diverse :  • Metode de stimulare senzoriala, ca si a proceselor cognitive si de dezvoltarea abilitatilor socio-emotionale  • Proceduri pentru imbunatatirea puterii de concentrare, ca si a atentiei prelungite  • Metode specifice pentru inlocuirea comportamentelor neadecvate ale copilului cu altele considerate mai potrivite  Nu amanati tratarea problemelor de comportament sau ale unor afectiuni pe care le are copilul dumneavoastra ! In timp acestea se pot acutiza, recuperarea lor fiind mult mai greoaie sau chiar imposibila !

Galerie foto
  • ...