Dexellence Clinic - Clinica Stomatologica Bucuresti

Proteza dentara

Proteza dentara reprezinta o solutie rapida, simpla, cu costuri minime si non-invaziva de restaurare a dentitiei pacientilor care au pierdut un numar mare de dinti (proteza partiala), sau toti dintii (proteza totala).

Cat dureaza realizarea protezei dentare?

Realizarea unei proteze dentare necesita 5-6 sedinte de tratament, fiecare etapa necesitand colaborarea cu tehnicianul dentar. In medie, o proteza dentara poate fi realizata in 1-3 saptamani, in functie de disponibilitatea pacientului, a medicului si a tehnicianului.

Din ce materiale se realizeaza protezele dentare?

Exista o diversitate de materiale dentare din care se pot realiza protezele dentare. Majoritatea protezelor dentare sunt realizate din acrilat (rasina acrilica). Uneori proteza dentara poate avea o ranforsare metalica pentru o mai buna rezistenta, sau poate fi elastica, pentru confortul pacientului. In cazul in care mai sunt prezenti dinti, protezele pot prezenta crosete din sarma pentru prinderea protezei pe dinti. In cazul in care se doreste o estetica ridicata dintii protezelor pot fi realizati din rasian compozita, sau chiar din ceramica.

Este proteza dentara o solutie potrivita pentru mine?

Proteza dentara poate fi o solutie rapida si facila pentru orice pacient cu un numar mare de dinti absenti, sau cu toti dintii absenti. Realizarea protezei dentare nu necesita anestezie sau manopere sangerande, fiind un tratament sigur pentru pacientii aflati sub medicatie ce poate contraindica tratamentele invazive. De asemenea, in cazul pacientilor cu distructii osoase importante, care nu prezinta suficient os pentru inserarea implanturilor si care nu doresc sa treaca prin interventiile de reconstructie osoasa, proteza dentara poate fi solutia pentru recapatarea zambetului si a masticatiei. De asemenea, putem folosi proteza dentara ca o solutie provizorie, intermediara, in cazul pacientilor ce trec prin extractii sau regenerari osoase in drumul spre implanturi dentare.

Ma voi acomoda usor cu proteza dentara?

Acomodarea cu proteza dentara poate fi rapida sau dificila, in functie de expeinta anterioara si de asteptarile pacientilor. Daca ati mai purtat proteze dentare de obicei acomodarea cu noua proteza este usoara, putand resimti usoare dureri de presiune in unele zone, ce dispar dupa adaptarea protezei in cadrul unei consultatii dentare. Daca ati avut dinti ficsi si se face trecerea brusca la o proteza totala adaptarea poate necesita un efort suplimentar din partea pacientului, pentru a se obisnui cu noua masticatie, dar si cu unele posibile modificari tranzitorii in vorbire, sau cu instabilitatea protezei in timpul vorbirii sau masticatiei. In mod normal aceste inconveniente se reduc in timp si majoritatea pacientilor purtatori de proteze pot manca si vorbi cu protezele la un nivel satisfacator. In cazul in care pacientilor le este difica adaptarea la proteza dentara, se poate lua in considerare stabilizarea protezei cu ajutorul unor implanturi dentare (supraproteza pe implanturi) sau realizarea unei solutii protetice fixe pe implanturi daca osul si starea generala a pacientului permit acest tip de tratament.

Galerie foto
  • ...