Dexellence Clinic - Clinica Stomatologica Bucuresti

Fatete dentare

Fatetele dentare pot avea orice culoare preferi tu. Recomandam intotdeauna un aspect natural versus fatetele extra-albe, insa culoarea fatetelor dentare este alegerea pacientului, putand varia de la fatete foarte deschise la culoare pana la fatete ce imita culoarea dintilor naturali ai pacientului.

Forma fatetelor dentare

Fatetele dentare se realizeaza in armonie cu trasaturile faciale ale pacientului, cu muscatura (ocluzia), dar si cu forma celolalti dinti (in cazul in care fatetele nu vor acoperi toti dintii din zona estetica – citeste mai jos despre zona dentara estetica vizibila). La cererea pacientului forma fatetelor se poate ajusta in functie de preferinte personale (strungareata, dinti mai lungi, unghiuri ale dintilor mai ascutite, dinti aplatizati etc).

De cate fatete dentare am nevoie?

Ideal este ca fatetele sa acopere toti dintii din zona estetica. Aceasta zona este alcatuita din dintii de sus (maxilari) si de jos (mandibulari) vizibili in vorbire si zambet. In general zona esttica dentara este alcatuita din incisivi (cei 4 dinti din fata), canini si premolari, uneori si de primul molar. Pentru rezultate estetice optime recomandam ca fatetele sa se realizeze mereu simtric (acelasi numar si aceeasi pozitie pe parta stanga si pe partea dreapta).

Galerie foto
  • ...