Dexellence Clinic - Clinica Stomatologica Bucuresti

Chirurgie orala

...
Sinus lift

Sinus lifting, cunoscut si sub numele de sinus lift sau augmentare osoasa intrasinusala,
reprezinta un tip particular de augmentare osoasa utilizata pentru cresterea volumul osos în
partea laterala a maxilarului (osul corespunzator dintilor superiori). Aceasta interventie este adesea necesara atunci când pacientul doreste sa aiba implanturi dentare în zona premolarilor sau a molarilor superiori, dar tesutul osos este insuficient.

Procedura implica ridicarea membranei sinusale, care captuseste sinusurile maxilare, si adaugarea
de material de grefare osoasa sub aceasta. Acest proces creste înaltimea osului, permitând
plasarea cu succes a implanturilor dentare.

In functie de cantitatea de os ce trebuie regenerat, procedura de sinus lift se poate realiza fie ca o interventie separata (cu minim 6 luni inaintea inserarii implanturilor dentare in zona regenerata), sau,  daca osul maxilar existent permite, se pot realiza in aceeasi interventie procedura de sinus lift si inserarea implanturilor dentare.

Pentru ca sinus liftingul sa fie o procedura sigura si eficienta, este important ca sinusurile
maxilare sa fie sanatoase. Astfel, este asigurat un grad ridicat de success si se ofera pacientilor
posibilitatea de a beneficia de implanturi dentare în zonele care altfel ar fi fost inaccesibile. La fel ca celelalte tipuri de regenerari osoase, aceasta procedura contribuie la restaurarea functiei si esteticii orale, îmbunatatind semnificativ calitatea vietii pacientilor.

Exista mai multe tehnici de realizare a interventiei de sinus lift, metoda potrivita ffiecarui pacient se va stabili in urma examinarii unui CT dentar si a consultatiei realizate de medicul chirurg.

Interesat sa afli daca procedura de sinus lift este potrivita in cazul tau? Programeaza-te pentru o consultatie de chirurgie orala. Nu e nevoie sa realizezi CT dentar anterior, putem face examinarea CT in clinica. Daca ai un CT dentar realizat cu maxim 6 luni in urma il poti aduce la consultatia de chirurgie orala.

...
Regenerare / aditie osoasa

Desi in stomatologie utilizam numeroase denumiri pentru aceasta procedura, augumentarea sau aditia osoasa (sau grefele osoase / regenerarea osoasa) reprezinta interventia stomatologica de marire a volumului osos maxilar  atunci cand pacientul are un volum osos insuficient pentru inserarea implanturilor dentare. Augumentarea osoasa se realizeaza de catre un medic chirurg cu pregatire aditionala in domeniul regenerarii osoase.

Augmentarea osoasa prin tehnica regenerarii osoase ghidate (guided bone regeneration – GBR)
reprezinta o procedura avansata în domeniul stomatologiei, cu scopul de a regenera tesutul
osos în zonele deficitare ale maxilarului sau mandibulei. Aceasta tehnologie inovatoare ofera
solutii pentru pacientii care au suferit pierderi osoase din cauza extractiilor dentare, bolii
parodontale sau traumelor. Produra de regenerare osoasa GBR implica utilizarea de membrane bariera pentru a ghida cresterea tesutului osos într-un mod specific si controlat. Membranele plasate în jurul zonei deficitare împiedica tesuturile moi sa invadeze spatiul osos si permit celulelor osoase sa se dezvolte si sa formeze un suport osos solid. Aceasta metoda creeaza o baza stabila pentru ulterioarele proceduri, cum ar fi plasarea implanturilor dentare, asigurând succesul acestora.

Aceasta tehnica permite restabilirea functiei si esteticii orale, contribuind la îmbunatatirea
calitatii vietii pacientilor. Cu o echipa de profesionisti bine pregatiti si tehnologie de vârf,
procedura de regenereare osoasa GBR ofera solutii eficiente si predictibile pentru pacientii care doresc sa-si redobândeasca sanatatea orala si zâmbetul cu ajutorul implanturilor dentare.

In functie de volumul osos ce trebuie regenerat, exista numeroase metode de crestere a cantitatii de os maxilar, prin utilizarea de granule de os sau prin utilizarea unui bloc osos propriu recoltat dintr-o alta zona a maxilarului. Tipul de procedura de reconstructie osoasa potrivita fiecarui caz se va stabili dupa examinarea unui CT maxilar si consultatia clinica realizata de medicul chirurg.