Dexellence Clinic - Clinica Stomatologica Bucuresti

Ortodontie

...
Tratamentul ortodontic cu alignere

Tratamentul ortodontic cu alignere (gutiere transparente) permite indreptarea dintilor in majoritatea cazurilor de malpozitii dentare, indiferent de varsta, utilizand o secventa de gutiere pe care le poate schimba pacientul. Spark, Invisalign, HeySmile, ClearCorrect sunt cateva dintre companiile ce produc alignere – gutiere transparente pentru indreptarea dintilor. Planificarea indreptarii dintilor se face digital, folosind scanarea 3D a dintilor tai, de catre medicul ortodont.

Tratamentul este confortabil, simplu, si fara surprize: stii de la incept cat va dura tratamentul ortodontic (de indreptare a dintilor), cum va arata rezultatul si primesti de la inceput toate gutierele. In plus, numarul consultatiilor ortodontice pe durata tratamentului este redus fata de tratamentul ortodontic cu bracketsi.

Interesat sa afli daca tratamentul de indreptare a dintilor cu alignere este potrivit in cazul tau? Programeaza-te pentru o consultatie ortodontica la unul din medicii nostri specialisti in ortodontie si ortopedie dento-faciala: Dr. Raluca Cosmoiu si Dr. Bianca Gheorghe.

...
Ortodontie copii

E recomandat ca prima vizita la ortodont sa fie de la varste mici, de 6-7 ani. Putem sa prevenim anomaliile dentare inainte ca ele sa se instaleze, dirijand atat cresterea osoasa cat si eruptia dintilor permenenti. Un tratament interceptiv se refera si la o reeducare functionala sau eliminare a obiceiurilor vicioase (suptul degetului, roaderea creionului etc) care pot determina aparitia anomaliilor (dinti inghesuiti, spatii intre dinti, dar si probleme mai grave de crestere ale oaselor maxilare). Surprinderea anomaliilor intr-o faza incipienta, cand pacientul este in crestere, ne face atat noua cat si pacientului munca mai usoara.

Prima vizita la ortodont incepe cu o discutie, pornim cu motivul vizitei si continuam cu expunerea problemelor si variantele in care ele pot fi tratate. Ne focusam pe partea functionala chiar daca efectele estetice de aliniere te vor satisface in primele luni de tratament. Vom face un dosar ortodontic cu poze, radiografii si modele pentru a analiza in detaliu toate variantele planului de tratament.

APARATE ORTODONTICE MOBILE

Sunt anomalii care surprinse la inceput pot fi tratate cu aparate mobile. Invatam pacientii cat de important e sa le poarte cat mai mult timp pe parcursul zilei pentru ca depinde de el ca tratamentul sa fie cat mai scurt. Sunt usor de integrat si e distractiv pentru micul pacient sa isi aleaga atat culoarea cat si desenele pe care le vrea pe aparat.

APARATE ORTODONTICE FIXE (cu bracketsi)

Aparatul fix poate fi utilizat de cand erup dintii permanenti si pana la varsta adulta, indiferent de varsta, pentru rezolvarea anomaliilor dento-maxilare. Aparatul metalic este o varianta accesibila si eficienta , bracketii metalici fiind rezistenti; forta se transmite la nivelul dintilor cu succesiunea de arcuri metalice prin care trecem pe parcursul tratamentului. Arcurile se prind in santul bracketilor cu ligaturi metalice sau cu elastice care pot fi orice culoare doresti, le vom schimba lunar asa ca te poti bucura mereu de un nou look :), putem alterna culorile elasticelor la fiecare consultatie. Daca pacientii copii vor sa incerce toate culorile elasticelor, pacientii adulti vor sa nu se observe ca poarta aparat. Pentru asta avem mai multe solutii: aparatul cu bracketi din ceramica/ safir, tratamentul cu alignere (gutiere ortodontice invizibile tip Invisalign, Spark etc) sau aparatul ortodontic lingual (cu bracketsi aplicati pe spatele dintilor). Te vom ajuta sa faci alegerea aparatului ortodontic potrivit pentru tine si care ne va ajuta sa tratam cat mai eficient si rapid. Indiferent de aparatul ortodontic ales, ne vom vedea lunar la control pentru activare.

Tratamentul nu se opreste cand indepartam aparatele deoarece dintii vor avea tendinta sa recidiveze in pozitia initiala. In cele mai multe cazuri vor fi necesare o gutiera de contentie la arcada superioara care se poarta pe timpul noptii si un retainer fix la arcada inferioara, ce se va lipi pe spatele dintilor.