Dexellence Clinic - Clinica Stomatologica Bucuresti

Transplantul dentar

Transplantul dentar (autotransplantul dentar) este metoda de tratament relativ simpla si cu eficienta ridicata, des utilizata in tari precum Japonia, Australia, dar si in Europa in Germania sau Tarile Baltice.

Ce este transplantul dentar?

Transplantul dentar presupune o singura interventie stomatologica in care se extrage un dinte irecuperabil dar important functional si se pozitioneaza in locul sau un alt dinte sanatos (extras de la acelasi pacient in aceeasi sedinta), cu importanta functionala redusa (cel mai frecvent un molar de minte). Procedura are rata de succes ridicata, fiind rapida si usor suportata de pacient, asemanatoare tratamentului cu implant dentar.

In ce conditii se poate realiza transplantul dentar?

Desi un tratament stomatologic relativ simplu, rata de succes a transplantului dentar este mai mare daca:

  • pacientul este tanar, nefumator, cu stare de sanatate generala foarte buna si igiena orala foarte buna
  • medicul chirurg si intreaga echipa (medic endodont, medic protetician, medic parodontolog) ce realizeaza interventia are experienta si in acest tip de tratament
  • forma si dimensiunea radacinilor celor doi dinti este asemanatoare, lucru confirmat prin examinare radiologica 3D ( CT dentar)
  • dintele transplantat este integru, iar dintele ce urmeaza sa se extraga nu prezinta un proces infectios acut

Transplant dentar versus implant dentar

In clinica noastra am realizat cu succes numeroase interventii de transplant dentar, rata de succes pana in prezent fiind de 100%.  Nu orice caz de dinte ce necesita extractie este insa un caz potrivit pentru transplantul dentar. Pentru a afla daca transplantul dentar este o optiune in cazul in care trebuie sa extragi un dinte te invitam sa iti faci o programare pentru consultatie la medicul nostru specialist in chirurgie orala Dr. Andrei Ciocan.

Galerie foto
  • ...