Transparent Design - Fabricare si prelucrare sticla, mobilier din sticla, Bucuresti

Vopsire si sablare sticla

Sticla vopsita reprezinta in prezent un element ideal pentru a da culoare. Astfel sticla vopsite este utilizata in special pentru placari sticla in spatiile publice (receptii, restaurante, magazine) sau rezidentiale (bai, fronturi de lucru, livinguri) si este un element de design des utilizat la realizarea mobilierului (blaturi, rafturi, usi din sticla, decoratiuni, etc..).

Sticla colorata este realizata pe comanda in fabrica noastra conform cerintelor dvs.. Panourile de sticla pot fi vopsite intr-o gama larga de culori conform paletarului RAL utilizandu-se vopsele speciale pe baza de apa. Pentru culori deschise si pretentioase va recomandam alegerea unui geam 'ultraclear' ce are in compozitia sa un continut redus de fier ce atenueaza nuanta verzuie a geamului normal ce poate afecta aspectul culorii alese. In functie de dimensiuni si intrebuintare, cum este cazul prinderilor mecanice, sticla poate fi securizata si apoi vopsita. De obicei, aceasta sticla este folosita la amenajari interioare.

Emailarea si serigrafierea sticlei

Pentru aplicatii exterioare este recomandat geamul emailat /serigrafiat datorita proprietatilor sale dobandite in urma procesului tehnologic. Sticla emailata se obtine prin aplicarea uniforma (de regula cu ajutorul unor echipamente speciale ) a unei vopsele speciale ceramice, urmata imediat de procesul de securizare al sticlei. Stratul de vopsea astfel aplicat devine mult mai rezistent si are un aspect uniform. De asemenea, prin securizare sticla devine mult mai rezistent si in caz de spargere se transforma in bucati mici. Pentru a realiza diverse modele aplicarea vopselei se realizeaza cu site serigrafice. Datorita proprietatilor sale de rezistenta si aspectului uniform geamul emailat/serigrafiat poate fi utilizat la pereti din sticla sau poate fi laminat.

Pentru realizarea unor modele mai sofisticate, sticla poate fi colantata cu folii speciale de buna calitate (printuri) ce pot reda o multitudine de imagini, texturi, sigle etc...

Sablare sticla

Sablarea (matuirea) sticlei se poate obtine prin mai multe procedee, cel mai folosit proces fiind cel mecanic.

Sablarea mecanica a sticlei se obtine prin bombardarea sticlei cu particule de nisip. Sticla sablata mecanic este mai pretentiosa, de aceea poate fi tratata cu solutii speciale impotriva patarii. Sablarea mecanica este folosita pentru sticle ornamentale, cu modele simple, florale sau geometrice.

O alta metoda este sablarea chimica si consta in matuirea geamului cu ajutorul unor substante speciale acide, puternic corozive. Acest procedeu este realizat de producatorii de sticla si este preferat pentru aspectul fin si omogen al matuirii. Sticla astfel sablata este mai usor de intretinut si se pateaza mai greu. De asemenea, acest geam poate fi securizat sau laminat. Acest geam este des utilizat la compartimentari sticla.

Un alt proces de obtinere a sticlei sablate este aplicarea foliei autoadezive ce imita sablajul, acest proces conferindu-i sticlei rezistenta la spargere, iar in cazul in care se sparge, folia mentine sticla pe pozitie.

Galerie foto
  • ...