Transparent Design - Fabricare si prelucrare sticla, mobilier din sticla, Bucuresti

Placari sticla colorata

O tendinta actuala o reprezinta placarea peretilor cu sticla colorata, aceasta fiind o alternativa moderna si rapida pentru 'clasica' faianta. Pe langa atributele decorative exista si altele practice cum ar fi usurinta cu care se poate monta si curata sticla decorativa, cu un numar redus de rosturi de imbinare ce nu necesita chituire.

Peretii pot fi placati cu sticla colorata de diverse grosimi intre 4-10 mm (sticla securizata in cazul in care exista multiple decupaje si gauri), cu o gama de culori foarte variata conform paletarului RAL. De asemenea, peretii se pot placa si cu sticla Lacobel ori sticla printata pentru a crea o imagine de efect prin imbinarea sticlei cu lumina.

Sticla vopsita poate fi utilizata in mediile umede si are proprietati de decolorare reduse daca este placata corespunzator la interior cu materiale de buna calitate. Astfel, mai pot fi placate cu sticla colorata lavoarele in bai, zonele de lucru si blaturile din bucatarii, dar si zone de trafic intens din interiorul spatiilor comerciale si cladirilor de birouri ( receptii, holuri, baruri,etc.).

Procesarea sticlei colorate

Ca si prelucratori, noi executam sticla vopsita pe comanda conform cerintelor dvs. privind RAL-ul de culoare si dimensiunile spatiului amenajat. Pentru o fidelitate a culorii alese va recomandam alegerea unei sticle 'ultraclear' cu continut redus de fier, ce atenueaza nuanta verzuie a geamului obisnuit ce afecteaza in special aspectul culorilor deschise.

Grosimea sticlei colorate pe care o realizam variaza intre 4-25 mm in functie de utilitatea produsului, are canturile perfect finisate si lucioase, atat pe drept, cat si pe rotund. Sticla colorata poate fi rezistenta la caldura si cu o duritate crescuta, inainte de securizare si vopsire realizandu-se decupajele si gaurile necesare prizelor, aplicelor sau robinetilor existenti pe perete. Blaturile din sticla colorata pe care le putem realiza pot avea forme diverse fiind preluate din AUTOCAD si taiate cu precizie cu ajutorului CNC-ului.

Sticla decorativa

  • panouri din sticla cu printuri digitale sau folie cu model ce pot reda o multitudine de imagini, texturi, sigle, etc.
  • panouri din sticla MATELAC, vopsita pe o parte si cu aspect satinat la exterior.
  • panouri din sticla Lacobel.
  • panouri din oglinda clara, colorata sau sablata.

 

Galerie foto
  • ...