CERTIND SA - Organism de Certificare

Conformitate produs

Certificarea conformitatii produselor are la baza evaluarea acestora in raport cu referentialele declarate de producator (standarde armonizate, documente normative/ reglementari aplicabile). CERTIND desfasoara activitati de evaluare a conformitatii produselor atat pentru domeniul voluntar, cat si pentru domeniul reglementat.

Certificarea produselor si aplicarea marcajului CE, asigura libera circulatie a acestora pe piata europeana raspunzand cerintelor de securitate impuse prin directivele si regulamentele Uniunii Europene si stimuland dezvoltarea schimburilor comerciale.

Aplicarea marcajului CE reprezinta o conditie obligatorie pentru produsele puse in circulatie pe piata in domeniul reglementat, asigurand credibilitatea ca acestea nu prezinta risc in ceea ce priveste indeplinirea cerintelor fundamentale aplicabile constructiilor, sanatatea sau siguranta persoanelor sau pentru alte aspecte privind protectia interesului public.

Prin aplicarea marcajului CE, producatorul declara ca isi asuma responsabilitatea pentru conformitatea produsului cu toate cerintele aplicabile prevazute de legislatia comunitara de armonizare.

CERTIND detine acreditare din partea Asociatiei de Acreditare din Romania - RENAR pentru evaluarea si verificarea constantei performantei produselor pentru constructii prevazute in Regulamentul (UE) nr. 305/2011 si notificare din partea Comisiei Europene pentru evaluarea si verificarea constantei performantei produselor pentru constructii prevazute de Regulamentul (UE) nr. 305/ 2011.

Galerie foto
  • ...