CERTIND SA - Organism de Certificare

Alte sisteme

...
ISO/ IEC 20000-1 - Managementul serviciilor IT

ISO/ IEC 20000-1 - Managementul serviciilor IT

 

IT-ul este esential azi in derularea afacerilor, dar pot exista ingrijorari cu privire la modul in care furnizarea serviciilor IT raspunde cerintelor clientilor si necesitatilor de business.

ISO/IEC 20000-1 ajuta organizatiile in efortul de a demonstra clientilor utilizarea celor mai bune practici in ceea ce priveste serviciile IT. Aceasta certificare este aplicabila oricarui tip de organizatie, indiferent de dimensiune si numar de angajati ce utilizeaza pentru realizarea propriilor activitati sau furnizeaza catre terti, servicii IT.

In prezent CERTIND este in proces de acreditare pentru aceasta schema de certificare.

...
ISO 39001 - Managementul securitatii traficului rutier

ISO 39001 - Managementul securitatii traficului rutier

 

ISO 39001 este un standard international elaborat cu scopul de a sprijini la reducerea numarului de victime ale accidentelor rutiere.

Standardul ISO 39001 poate fi implementat de catre orice organizatie, dar in special se adreseaza celor care:

  • - furnizeaza servicii de transport bunuri sau persoane folosind infrastructura rutiera;
  • - proiecteaza, construiesc, intretin sau opereaza drumuri;
  • - genereaza cerere pentru trafic rutier.

Certificarea ISO 39001 demonstreaza angajamentul organizatiei pentru implementarea de masuri cu scopul prevenirii accidentelor rutiere.

In prezent CERTIND este in proces de acreditare pentru aceasta schema de certificare.

...
Managementul continuitatii activitatii ISO 22301

Managementul continuitatii activitatii ISO 22301

 

Capacitatea de a putea relua si continua activitatea la parametrii asteptati intr-un timp cat mai scurt in urma unui dezastru de proportii sau a unui incident minor reprezinta o cerinta adresata din ce in ce mai des organizatiilor din toate ramurile de activitate.

Managementul continuitatii este un concept creat in scopul de a ajuta organizatiile sa intreprinda masurile necesare pentru a minimiza efectul oricaror perturbari.

Standardul ISO 22301 a fost elaborat de experti din toate ramurile economice in colaborare cu reprezentanti ai guvernelor in scopul de a veni in intampinarea organizatiilor ce urmaresc sa proiecteze, documenteze si implementeze un sistem de management al continuitatii activitatii.

In prezent CERTIND este in proces de acreditare pentru aceasta schema de certificare.

...
Managementul securitatii lantului de furnizare ISO 28000

Managementul securitatii lantului de furnizare ISO 28000

 

Logisitica si parteneriatele complexe in domeniul lanturilor de furnizare pot avea de suferit din cauza caderilor sau reglementarilor nationale si internationale variate. Companiile doresc sa asigure securitatea lanturilor de furnizare prin identificarea potentialelor amenintari, evaluarea riscurilor si implementarea masurilor de control.

ISO 28000 a fost dezvoltat ca raspuns la cerintele pentru un sistem de management al securitatii aplicabil tuturor elementelor implicate in canalele de distributie. Rolul sau este de a servi ca element de baza in identificarea pericolelor asupra securitatii lanturilor de furnizare, evaluarea riscurilor identificate si implementarea de masuri de control.

Cerintele ISO 28000 includ toate aspectele critice ce vizeaza siguranta lanturilor de furnizare precum managementul informatiilor, ambalarea, depozitarea sau transferul bunurilor intre locatii si vehicule.

...
ISO 13485 Dispozitive Medicale

ISO 13485 – Dispozitive Medicale

 

ISO 13485 este un standard international ce stabileste cerintele pentru un sistem de management al calitatii aplicabil in sectorul dispozitivelor medicale. Standardul are la baza cerintele standardului ISO 9001 particularizate pentru sectorul dispozitivelor medicale.

Se adreseaza organizatiilor implicate intr-una sau mai multe etape ale ciclului de viata ale unui dispozitiv medical, inclusiv proiectarea si dezvoltarea, productia, stocarea si distributia, instalarea sau intretinerea unui dispozitiv medical si proiectarea si dezvoltarea sau furnizarea de activitati asociate.

Certificarea conform ISO 13485 confirma angajamentul organizatiei de a respecta cerintele legale si contractuale, precum si de a reduce riscurile asupra sanatatii umane.

...
ISO 17100 Servicii de traducere

ISO 17100 – Servicii de traducere

 

Standardul international ISO 17100 stabileste cerintele pentru prestarea unui serviciu de traducere de calitate, respectiv cerinte referitoare la resurse umane si tehnice, managementul calitatii si project management.

Certificarea conform ISO 17100 reprezinta o confirmare a capacitatii tehnice si organizatorice a prestatorului de a furniza servicii de traducere in conformitate cu cerintele clientului, precum si a oricaror ghiduri de buna practica, legislatie sau coduri industriale relevante.

...
ISO/TS 29001 - Industriile petrolului, petrochimice si ale gazelor naturale

ISO/TS 29001 - Industriile petrolului, petrochimice si ale gazelor naturale

 

ISO/TS 29001 este un standard ce se adreseaza organizatiilor ce activeaza in domenii precum proiectarea, dezvoltarea, instalarea, exploatarea si service-ul echipamentelor si produselor utilizate in industria petroliera, petrochimica si a gazelor naturale.

Standardul defineste cerintele unui sistem de management al calitatii pentru organizatiile ce furnizeaza produse si servicii pentru industria petrolului, petrochimica si gaze naturale.

...
ISO 21001 - Organizatii educationale

ISO 21001 - Organizatii educationale

 

Standardul international ISO 21001 stabileste cerintele pentru furnizorii de servicii educationale, formare profesionala si instruire, avand ca obiectiv furnizarea unui model generic de practica profesionala de calitate, precum si o referinta comuna pentru furnizorii de servicii educationale si clientii acestora in ceea ce priveste proiectarea, dezvoltarea si realizarea programelor educationale.

...
EN 15224 Servicii de ingrijire a sanatatii

EN 15224 – Servicii de ingrijire a sanatatii

 

Standardul European EN 15224 stabileste cerintele unui sistem de management al calitatii conform ISO 9001 cu specificatii suplimentare pentru domeniul sanatatii.

Standardul se adreseaza in special furnizorilor de servicii medicale: spitale, aziluri, farmacii, centre de recuperare medicala, clinici stomatologice, cabinete medicale individuale, laboratoare medicale etc. si pune accentul pe aspecte precum gestionarea riscului clinic si siguranta pacientilor.

Certificarea conform EN 15224 reprezinta confirmarea respectarii cerintelor legale si contractuale, cat si angajamentul managementului privind cresterea satisfactiei pacientului si reducerea riscului clinic.

...
EN 15838 - Centre de contact pentru clienti

EN 15838 - Centre de contact pentru clienti

 

EN 15838 este un standard european ce stabileste cerintele pentru furnizarea de servicii in cadrul centrelor de contact pentru clienti. Standardul este aplicabil organizatiilor ce detin in cadrul propriei structuri sau furnizeaza pentru terti servicii de call-center, aducand beneficii organizatiilor prin imbunatatirea legaturii cu clientii, cresterea eficientei economice a activitatii si reducerea fluctuatiei personalului.

...
IATF 16949 Industria auto

IATF 16949 – Industria auto

 

IATF 16949 este un standard dezvoltat de International Automotive Task Force ce stabileste cerintele pentru un sistem de management al calitatii in industria auto. Standardul este aplicabil tuturor organizatiilor ce furnizeaza produse sau servicii pentru industria auto, avand drept obiectiv imbunatatirea continua a activitatii si prevenirea defectelor de fabricatie.

...
AQAP 2110 Cerinte NATO referitoare la asigurarea calitatii in proiectare, dezvoltare, productie

AQAP 2110 – Cerinte NATO referitoare la asigurarea calitatii in proiectare, dezvoltare, productie

 

Standardul AQAP 2110 contine cerintele NATO pentru asigurarea calitatii in proiectare, dezvoltare si productie. Standardul este menit a fi folosit de furnizorii de produse militare si/ sau servicii in domeniul apararii.

Certificarea conform AQAP 2110 reprezinta confirmarea ca o organizatie are implementat si respecta cerintele unui sistem de management al calitatii specifice domeniului militar.

CERTIND este desemnat de catre Ministerul Apararii Nationale ca si agent economic NATO (Certificat nr. 0483).